بلاگ

آنچه باید درباره راهاندازی و تجهیزات کافیشاپ بدانید
- تاریخ انتشار : جمعه۷ شهريور ۱۳۹۹
- منبع : گردآوری سوپرفراست
- چاپ صفحه
آنچه باید درباره راهاندازی و تجهیزات کافیشاپ بدانید
در سالهای اخیر صنعت قهوه دوران رشد فوقالعاده خود را تجربه میکند چرا که نسل جوان نه تنها به قهوه علاقهمند هستند بلکه عاشق عطر و طعمیاند که تنها در کافیشاپ ها آن را خواهند یافت پس در نتیجه افزایش علاقه به قهوه فرصت مناسبی برای سرمایهگذاران به دست آمده تا شانس خود را در راه اندازی و افتتاح یک کافیشاپ امتحان کنند اما درباره راهاندازی کافی شاپ چقدر میدانیم؟ آیا اطلاعات کافی در زمینه تجهیزات مورد نیاز برای راه اندازی کافی شاپ داریم؟ در این مقاله سعی داریم شما را با مراحل مهم راه اندازی یک کافیشاپ و وسایل و تجهیزات کافی شاپ آشنا کنیم، با ما همراه باشید.
شروع پروژههای خدمات غذایی مانند راهاندازی رستوران، راهاندازی کافیشاپ، راهاندازی بیکری و... شامل جزییات بسیار و در نتیجه نیازمند به دقت و برنامهریزی فراوان است. در همین ابتدا توصیه میکنیم برای پیشبرد موفق پروژه حتما از متخصصان مشاور و شرکت های تجهیزات کافی شاپ کمک بگیرید اما این راهنما برای آشنایی کلی شما با روند اجرای پروژه مفید خواهد بود.
قبل از راه اندازی یک کافی شاپ حتما خوب تحقیق کنید
انجام تحقیقات دقیق و واقعبینانه اولین قدم اجرایی شما است. نتیجه این تحقیقات به شما نشان میدهد آیا واقعا نیاز به افتتاح کافه جدید در محل مورد نظر شما وجود دارد یا ظرفیت توسط سایر رقبا اشغال شده است؟ کافی شاپهای موجود در چه سطح کیفی مشغول به کار هستند آیا آنها از وسایل و تجهیزات کافی شاپ و مواد اولیه درجه یک استفاده میکنند و بهترین کیفیت را ارائه میدهند؟ با خود صادق باشید و ارزیابی کنید که آیا توان رقابت با این مجموعهها را دارید یا نه. در تحقیقات خود گفتگو با رقیبان را فراموش نکنید از آنها بخواهید درباره چالشهایی که در مدیریت کافیشاپ خود با آنها روبرو بودهاند برایتان صحبت کنند. این اطلاعات دید شفافی را از محیط واقعی کسب و کار در اختیار شما قرار میدهد.
کانسپت کافی شاپ خود را تعیین کنید
در مقالات قبلی اهمیت تعیین کانسپت کافی شاپ یا رستوران را توضیح دادیم. کانسپت هویت زنده برند شما خواهد بود و همه برنامهریزیها، طراحیها، انتخاب منو، انتخاب دکوراسیون، خرید تجهیزات لازم برای کافیشاپ و.... را تحت تاثیر قرار خواهد داد. علاوه بر این موارد شما میتوانید مزیت رقابتی خود نسبت به سایرین را با انتخاب کانسپتی درست انتخاب و ارائه نمایید. برای انتخاب کانسپت مناسب به این سوالات پاسخ دهید:
مشتریان هدف شما کدام گروه از افراد هستند؟
میخواهید فضایی برای کافه گردی جوانان باشید یا افراد شاغلی را که برای خرید عجلهای به کافه میروند، هدف قرار دادهاید؟ محیط شما خانوادگی خواهد بود یا دنج و صمیمی برای جوانان؟
توان پرداخت گروه هدف خود را ارزیابی نمایید
اگر برای افتتاح کافهای لوکس با تجهیزات کامل کافی شاپ برنامهریزی کردهاید، آیا مشتریان هدف شما توان پرداخت قیمت آیتمهای منو شما را خواهند داشت؟ به یاد داشته باشید همیشه علاوه بر مشخصات و نیاز مشتریان هدف، واقع بینانه توان پرداخت آنها را نیز بررسی کنید.
کافه یا کافی شاپ رستوران
شاید در حال حاضر تفاوت چندانی بین این دو گزینه قائل نباشید اما بدانید که بسیار با هم متفاوت هستند! در عمل بسیاری از تجهیزات رستوران و کافی شاپ با هم متفاوت هستند و شما به برخی مواد اولیه و تجهیزات متفاوت نیازمند خواهید بود پس در مرحله اول تصمیم خود را بگیرید و آهسته و منطقی براساس ظرفیتهای واقعی موجود انتخاب کنید. به یاد داشته باشید جذابیت تنوع در گرو کیفیت آیتمها خواهد بود در غیر اینصورت برعکس مشتریان خود را به راحتی ناراضی کرده و آنها را از دست خواهید داد.
پذیرایی در سالن یا ارائه خدمات بیرونبر
در واقعیت بسیاری از کافی شاپها و رستورانها پاسخگوی هر دو این نیازها هستند اما باید توجه کنید در خیلی از موارد این دو حالت زیرساختهای متفاوتی نیاز دارند پس برای شروع سعی کنید تمرکز اصلی خود را مشخص کنید تا بتوانید برای ارائه سرویس هرچه بهتر آماده شوید.
تعیین عناصر بصری برند
یک برند علاوه بر انبوهی از ایدهها و مفاهیم، ابعاد بصری و قابل رویت نیز دارد. حتما به عناصر بصری برند خود مثل نام، لوگو، رنگهای اصلی که قرار است از آنها در محیط خود استفاده کنید، شکل منو و ... فکر کنید و برای آنها برنامه داشته باشید. مانند مراحل گذشته همچنان توصیه میکنیم از کمک و مشاوره متخصصان حتما در این مرحله استفاده نمایید.
تامین کنندگان مواد لازم برای کافی شاپ خود را شناسایی کنید
دلیل حضور مردم در کافی شاپ خود را فراموش نکنید، قهوه! افراد نزد شما میآیند چون عاشق قهوه هستند و میخواهند از عطر و طعم قهوه لذت ببرند. در این مرحله تحت هیچ شرایطی کیفیت مواد اولیه را فدای قیمت نکنید. اگر اطلاعات کافی در مورد نحوه رست قهوه را دارید میتوانید مسئولیت این فرآیند را به عهده بگیرید در غیر اینصورت به هیچ عنوان این ریسک را قبول نکنید و به متخصصین این صنعت مراجعه نمایید. با مشاوره این افراد میتوانید مواد اولیه مناسبی را که با کانسپت و برنامه شما سازگاری دارند، انتخاب نمایید.
بیزینس پلن کافیشاپ خود را تهیه نمایید
بیزینس پلن یا برنامه کسب و کار کافی شاپ در واقع گردآوری و مکتوب سازی تمام افکار، ایدهها و نتیجه تحقیقات شما است. در این برنامه شما به سوالات مرتبط با ابعاد گوناگون کسب و کار خود پاسخ خواهید داد. بهطور معمول برنامه کسب و کار باید شامل اطلاعات دقیقی برای موارد زیر باشد:
چکیده برنامه اجرایی
مرور اهداف و ارائه توضیحات از هدف کسب و کار
تحلیل بازار و رقبا
شفافسازی مزیتهای رقابتی و برنامههای اجرایی
ساختار مدیریتی و مالکیتی
استراتژیهای بازاریابی و تبلیغات
تحلیلهای مالی و برنامه تامین منابع مالی
(ما در مقاله "نوشتن بیزینس پلن برای رستوران و کافی شاپ"بهطور کامل به آموزش تهیه بیزینس پلن برای کافی شاپ و رستوران پرداختیم، در صورت تمایل به این مطلب مراجعه نمایید)
تیم سازی برای راه اندازی کافی شاپ
شما برنامهریزیهای لازم برای شروع پروژه را انجام دادید حالا نوبت اجراست. اگر نیاز به سرمایهگذار مالی دارید، او را پیدا کنید و اگر شخصا مدیریت پروژه را برعهده خواهید داشت از این پس شما به تنهایی کارفرما پروژه محسوب خواهید شد. تیم اجرایی از چهار رکن اساسی تشکیل میگردد:
-
صاحب امتیاز پروژه یعنی کارفرما که تصمیمگیرنده نهایی خواهد بود
-
مشاور غذا و نوشیدنی که به نام تیم راهاندازی شناخته میشود
-
تیم معماری و طراح دکوراسیون داخلی کافی شاپ
ادامه مسیر طراحی و اجرای ایدهها با تجمیع نظرات تخصصی کارشناسان حاضر در این کارگروه پیش خواهد رفت. هر یک از کارشناسان بنا به تخصص خود بایدها و نبایدها را تعیین کرده و طی جلسات همفکری گروهها تلاش میکنند کلیه نظرات را به یک نقطه واحد و مورد توافق رسانده و آماده اجرا کنند.
طرح نهایی برای راه اندازی کافی شاپ
نتیجه جلسات و همفکری های تیمهای اجرایی باید به دستیابی طرح بهینه کلی هم برای قسمت سالن (front-of-house) و هم آشپزخانه و پشت کانتر (back-of-house) منجر شود. به دو دلیل باید به بهینه بودن طرح نهایی به شدت دقت داشته باشید:
-
افزایش کارآیی و راندمان پرسنل در حین کار
-
راحتی و رضایت مشتریان
در مشاورههای راه اندازی کافی شاپ همواره توصیه میگردد توجه به کیفیت در هر دو بخش سالن مشتریان و پشت کانتر در نهایت منجر به کسب موفقیت خواهد شد و عدم توجه کافی به هریک از این دو ناحیه بهصورت مستقیم بر دیگری تاثیر منفی خواهد داشت.
طراحی قسمت سالن یا Front-of-House
در طراحی قسمت بیرونی یا سالن کافی شاپ باید به حسی که قصد انتقال آن را دارید توجه کنید. در واقع بایدهایی که در قسمت کانسپت برای خود تعیین کردید در این مرحله به تصویر کشیده خواهند شد. طراحی فضای داخلی کافی شاپ، رنگهای مورد استفاده، میز و صندلیها، ظروف، طراحی منو، نور پردازی و.... از جمله مواردی است که حال و هوای مطلوب و مدنظر شما را به بیننده منتقل خواهند کرد. به یاد داشته باشید که در مرحله قبل با حضور تیم معماری و طراحی به این نیاز پاسخ دادهاید.
طراحی قسمت پشت کانتر یا آشپزخانه کافی شاپ یا Back-of-House
این بخش قلب کافیشاپ شماست. باریستا، بارتندر و سایر پرسنل به سرعت و با دقت باید در قلمرو تعیین شده فعالیت کنند. نتیجه حاصل از این آشپزخانه صنعتی کافی شاپ برای شما سرنوشتساز خواهد بود پس توجه به زیرساختهای مورد نیاز این تیم و فراهم کردن شرایط ایدهآل فعالیت تا حد ممکن، در این قسمت اهمیت فوقالعادهای برای شما خواهد داشت. همانطور که قبلا ذکر شد برای طراحی این بخش شما از کمک مشاوران و شرکت های تجهیزات کافی شاپ استفاده خواهید کرد. کلیه زیرساختهای آشپزخانه کافیشاپ براساس نیاز پروژه تعیین و طراحی میگردند. علاوه بر زیرساختها با توجه به منو موجود، به تجهیزات کافی شاپ نیاز خواهید داشت. تیم مشاور، تجهیزات لازم برای کافی شاپ را براساس هماهنگیهای انجام شده و آیتمهای منو در اختیار شما قرار خواهد داد.
لیست تجهیزات کافی شاپ
تجهیزات کافی شاپ براساس منو تعیین میگردند. بهعنوان مثال اگر براساس منو آبمیوه طبیعی سرو نخواهد شد، قطعا نیازی به خرید دستگاه آبمیوهگیری نخواهید داشت. لیست زیر به برخی تجهیزات لازم برای کافی شاپ که بهطور معمول مورد استفاده قرار میگیرند، اشاره میکند:
تجهیزات مربوط به دمآوری قهوه
ماشین اسپرسو (دستگاه اسپرسو) و آسیاب قهوه
دیسپنسرهای آب جوش (برای تهیه انواع چای و دمنوش و ..)
یخچال و فریزر
یخساز
تجهیزات استیل آشپزخانه صنعتی کافی شاپ
تجهیزات بیکری (درصورت تمایل به پخت نان و شیرینی)
آبمیوهگیر، عصارهگیر، شیکر (درصورت تمایل به ارائه نوشیدنی سرد)
تجهیزات جانبی کافی شاپ
استخدام و آموزش پرسنل
خسته نباشید! تا اینجا شما زیرساختهای لازم برای شروع کار را آماده کردهاید و حالا نوبت به انتخاب بازیگردانان اصلی کافی شاپ رسیده است. هیچ پروژهای بدون حضور نیروی انسانی متخصص، مشتاق و دلسوز به موفقیت نخواهد رسید پس قدرت نیروی انسانی خود را دست کم نگیرید و برای این مرحله حتی بسیار بیشتر از قبل دقت و زمان صرف کنید. در این مرحله مشاور غذا و نوشیدنی حامی و پشتیبان شما در انتخاب و استخدام نیروی مناسب برای کافی شاپ خواهد بود. همچنین مشاور وظیفه آموزش این افراد را نیز به عهده خواهد داشت.
پس از عبور از مراحلی سخت و پر چالش حالا آماده شروعی طوفانی هستید. با آرزوی موفقیت
اگر قصد شروع و راهاندازی کافی شاپ را دارید یا در خصوص وسایل و تجهیزات کافی شاپ نیاز به اطلاعات بیشتری دارید حتما با مشاورین ما با شماره 02122218518 تماس حاصل فرمایید.
- تجهیزات مورد نیاز برای راه اندازی کافی شاپ
- شرکت های تجهیزات کافی شاپ
- راه اندازی و تجهیزات کافی شاپ
- راه اندازی کافی شاپ
- طراحی و راه اندازی کافی شاپ
- لیست کامل تجهیزات کافی شاپ
- تجهیزات کافی شاپ
- لوازم تجهیزات کافی شاپ
- تجهیزات راه اندازی کافی شاپ
- آموزش راه اندازی کافی شاپ
- مشاور راه اندازی کافی شاپ
- مشاور خرید تجهیزات کافی شاپ
- خرید تجهیزات کافی شاپ
- تجهیزات کافه و باریستا
- تجهیزات مورد نیاز کافی شاپ
برای عضویت در خبرنامه ما شماره همراه یا ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید